x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Puigdemont a fost arestat în Germania

Puigdemont a fost arestat în Germania

26 Mar 2018   •   09:54
Puigdemont a fost arestat în Germania

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a fost reţinut ieri în Germania, după ce autorităţile din Spania au emis mandat internaţional de arestare, a anunțat avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla.

Aflat iniţial în Finlanda, Puigdemont a reuşit să evite aplicarea mandatului şi a părăsit ţara. El se îndrepta spre Belgia. Autorităţile din Germania au confirmat că Puigdemont a fost arestat duminică în landul nordic Schleswig-Holstein, după ce Spania a emis un mandat internaţional de arestare pe numele său. Poliţia a informat printr-un comunicat că Puigdemont a fost reţinut în aproierea autostrăzii A7, care leagă oraşul Flensburg de o regiune aflată lângă graniţa cu Danemarca. Autorităţile nu au clarificat însă unde este ţinut Puigdemont. Curtea Supremă de la Madrid a emis, vineri, mandate internaţionale de arestare pentru şase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv pe numele fostului premier Carles Puigdemont. În total, Curtea Supremă de la Madrid a decis judecarea a 25 de politicieni separatişti pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului. Cinci lideri catalani au fost arestaţi vineri, printre care se numără şi Jordi Turull, candidatul pentru funcţia de premier. La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum.

În 2017, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a  fost ilegală.

 

Când a fost reținut de poliție, Carles Puigdemont încerca să ajungă înapoi, în Belgia

×
Subiecte în articol: Carles Puigdemont