x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Puritatea cocainei din Europa a ajuns la cel mai înalt nivel

Puritatea cocainei din Europa a ajuns la cel mai înalt nivel

07 Iun 2018   •   14:37
Puritatea cocainei din Europa a ajuns la cel mai înalt nivel

Puritatea cocainei din Europa a ajuns la cel mai mare nivel din ultimul deceniu, iar numărul persoanelor care caută tratament pentru probleme legate de utilizarea cocainei este în creştere, potrivit unui raport al Uniunii Europene, scrie The Guardian.

Într-un raport anual al drogurilor de pe întreg continentul, agenţia care urmăreşte fenomenul drogurilor din Uniunea Europeană, Centrul European de Monitorizare al Drogurilor şi Dependenţei de Droguri, a descoperit că deşi preţul cocainei a rămas stabil, puritatea a crescut, din 2010 până în 2016.

Trendul a fost legat de numărul în creştere al persoanelor care caută tratament specializat în urma consumului de cocaină. În 2016, 30.300 de persoane au început tratamente pentru probleme legate de utlizarea acestui drog.

Cocaina este cel mai comun stimulent ilicit utilizat în Europa. Raportul estimează că 17 milioane de europeni cu vârste între 15 şi 64 de ani au încercat cocaină în timpul vieţii. În jur de 2.3 milioane de tineri adulţi, cu vârste între 15 şi 34 de ani, au spus că au folosit cocaină în ultimul an.

Cea mai mare rată de utilizare a cocainei a fost înregistrată în Marea Britanie, 4% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani au utilizat cocaină în ultimul an. Olanda a avut a doua cea mai ridicată rată, cu 3,7%, urmată fiind de Spania, 3%, şi Irlanda, 2,9%.

 

×
Subiecte în articol: cocaina puritate europa uniunea europeana