x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Purtarea măştilor sanitare a devenit obligatorie în California

Purtarea măştilor sanitare a devenit obligatorie în California

19 Iun 2020   •   11:04
Purtarea măştilor sanitare a devenit obligatorie în California

Purtarea măştilor sanitare a devenit obligatorie în California, din cauza creșterii numărului de infecții cu COVID-19, după ce au fost luate măsuri de relaxare, transmite EFE.

"Strategia Californiei pentru a relansa economia şi a readuce oamenii la locurile de muncă nu va avea succes decât dacă se respectă normele de siguranţă şi recomandările privind sănătatea. Acest lucru înseamnă să ne acoperim faţa, să ne spălăm pe mâini şi să respectăm distanţarea fizică", a transmis guvernatorul democrat, Gavin Newsom.

El consideră că sunt prea multe persoane care de deplasează fără măști de protecție, ceea ce "pune în real pericol real ceea ce s-a realizat în combaterea bolii".

Înainte, California recomanda cetăţenilor doar acoperirea gurii, cu orice fel de material, însă utilizarea măştilor nu era obligatorie.

Singurii exceptaţi de la noile norme vor fi persoanele cu afecţiuni medicale, tulburări mintale sau de dezvoltare şi copiii mai mici de doi ani.

Nu vor trebui să poarte măşti clienţii restaurantelor care consumă băuturi sau mănâncă la masă şi persoanele care practică activităţi recreative în apropierea casei, dar cu respectarea măsurilor de distanţare fizică.

Nu au fost stabilite amenzi pentru nepurtarea măștilor sanitare.

157.015 de persoane s-au infectat cu coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind raportate 3.500 de cazuri noi. Totalul deceselor a urcat la 5.208, cu 87 mai mult decât în ziua precedentă, potrivit datelor Departmentului de Sănătate din California. 

La nivel naţional, SUA a înregistrat peste 2 milioane de infectări şi 118.296 de decese, potrivit informațiilor Universității John Hopkins.

×
Subiecte în articol: masca de protectie california