x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin avertizează că le va închide „gurile murdare” celor care încearcă să rescrie istoria

Putin avertizează că le va închide „gurile murdare” celor care încearcă să rescrie istoria

19 Ian 2020   •   20:00
Putin avertizează că le va închide „gurile murdare” celor care încearcă să rescrie istoria

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că va crea un centru de documente de arhivă pentru a le închide gura celor care încearcă să rescrie istoria şi să bagatelizeze rolul ruşilor în victoria împotriva nazismului, a relatat EFE.

„Vom crea un centru de documente de arhivă. Şi le vom închide gura celor care încearcă să rescrie istoria, să o prezinte în mod fals şi să bagatelizeze rolul taţilor şi bunicilor noştri care au apărat patria şi, practic, întreaga lume de ciuma brună”, a declarat sâmbătă Putin, citat de agenţia Interfax.

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii în Sankt Petersburg, la o întâlnire cu veteranii de război şi reprezentanţii organizaţiilor patriotice, în cadrul evenimentelor care marchează 77 de ani de la spargerea blocadei Leningradului din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

„Vom închide gurile murdare pe care le deschid anumiţi domni din străinătate cu scopul de a bifa obiective politice pe termen scurt, le vom închide gurile cu informaţii obiective fundamentale”, a insistat Putin, care a dat ca exemplu Israelul, care nu permite nimănui să uite de Holocaust. „Organizaţiile evreieşti şi guvernul Israelului fac foarte bine că nu lasă lumea să uite Holocaustul”, a apreciat Putin, adăugând că multe dintre victimele nazismului au fost evrei din Uniunea Sovietică.

Putin a subliniat că nici ruşii nu trebuie să permită nimănui să uite victimele din rândul poporului rus şi ale altor popoare din Uniunea Sovietică. Preşedintele rus a anunţat că în următoarele zile va efectua o vizită în Israel pentru inaugurarea unui monument dedicat victimelor blocadei Leningradului. „Sunt foarte recunoscător guvernului Israelului şi tuturor promotorilor acestei iniţiative. Este un rezultat bun. Păstrează vie amintirea victimelor celui de-al doilea Război Mondial şi celor care au avut o contribuţie decisivă la zdrobirea naziştilor”, a mai spus Putin.

Şeful statului rus a mai declarat că, pentru a marca 75 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, la 9 mai, fiecare veteran de război rus va primi o primă de 75.000 de ruble (ceva mai mult de 1.200 dolari), în timp ce membrii ariergărzii urmează să primească 50.000 de ruble (aproximativ 820 de dolari).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vladimir putin