x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin cere retragerea forțelor militare străine neautorizate din Siria

Putin cere retragerea forțelor militare străine neautorizate din Siria

12 Oct 2019   •   17:25
Putin cere retragerea forțelor militare străine neautorizate din Siria

Forţele militare străine aflate în prezent în Siria care operează fără autorizarea guvernului preşedintelui Bashar al-Assad trebuie să se retragă din această ţară, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Toţi cei care se află ilegal pe teritoriul oricărui stat, în acest caz în Siria, trebuie să abandoneze aceste zone. Este valabil pentru toate ţările", a insistat Putin într-un interviu. Liderul de la Kremlin a adăugat că, dacă viitorul guvern legitim al Siriei decide că nu mai are nevoie de prezenţa forţelor armate ruse, atunci acest lucru va fi valabil şi pentru Moscova.

Putin a menţionat că este vorba despre un subiect pe care Rusia îl dezbate cu Iranul, Turcia şi inclusiv cu SUA. "Este un lucru pe care îl spun deschis colegilor noştri: teritoriul Siriei trebuie eliberat de prezenţa militară străină, iar integritatea teritorială siriană trebuie restaurată", a insistat Putin, care urmează să efectueze în scurt timp vizite în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite.

Rusia, principalul aliat al regimului Bashar al-Assad, a început în septembrie 2015 o operaţiune militară în această ţară, la solicitarea Damascului, însă a efectuat două retrageri parţiale ale contingentului său militar, în martie 2016 şi în aprilie 2017. Pe teritoriul Siriei se mai află militari din SUA, Iran şi Turcia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria turcia vladimir putin