x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin încă speră la o îmbunătăţire a relaţiilor cu SUA

Putin încă speră la o îmbunătăţire a relaţiilor cu SUA

20 Aug 2018   •   17:27
Putin încă speră la o îmbunătăţire a relaţiilor cu SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin încă mai speră să poată scoate relaţiile dintre Moscova şi Washington din criza profundă în care se află în prezent, dar nimeni nu va ţine doliu dacă această ambiţie nu va găsi reciprocitate din partea Washingtonului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters şi TASS. 

'Preşedintele rus speră în mai bine şi doreşte în continuare să scoată relaţiile noastre bilaterale din cea mai profundă criză în care se află, aşa cum a spus în mod repetat. Această abordare se menţine, dar nimeni nu va purta doliu în cazul în care nu vom întâlni reciprocitate în acest sens din partea Washingtonului', a reiterat Peskov, citat de TASS. 

Moscova urmează să se confrunte cu o serie de sancţiuni noi din partea SUA, în pofida întâlnirii dintre preşedintele Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump la un summit în iulie la Helsinki. 

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei până la sfârşitul acestei luni, inclusiv împotriva tuturor celor implicaţi în proiectul de gazoduct Nord Stream-2. 

Sancţiunile pe care SUA intenţionează să le instituie împotriva participanţilor la proiectul de gazoduct Nord Stream- 2 reprezintă o încălcare a normelor comerţului mondial şi nu pot fi justificate prin niciun motiv, a declarat Peskov luni presei, potrivit TASS. 

'Am spus deja că încercările de a contracara un proiect internaţional pur comercial sunt absolut inamicale şi constituie o încălcare categorică a tuturor normelor comerciale, precum şi a normelor OMC', a subliniat el. 

'Să aşteptăm şi să vedem ce se va întâmpla, dacă se va produce aceasta', a afirmat acelaşi purtător de cuvânt, adăugând că orice ripostă a Rusiei va fi dictată de interesele ei naţionale. Kremlinul va reacţiona la sancţiuni după intrarea lor în vigoare, conducându-se după interesele ţării, a insistat Peskov.

AGERPRES

×