x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin intră la apă după alegeri

Putin intră la apă după alegeri

30 Iun 2011   •   21:00
Putin intră la apă după alegeri

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat ieri, cu ocazia unei conferinte de presa a partidului sau, Rusia Unita, ca alegerile prezidentiale din 2012, din Rusia, vor avea o campanie electorala "murdara".

Premierul nu a suflat insa nici o vorba, cu aceasta ocazie, despre in­ten­tii­le sale de a se inscrie in cursa electorala. A spus numai ca va juca "un rol important" in aceas­ta campanie. Din cu­li­se, se zvoneste ca Putin abia asteapta sa revina in fotoliul prezidential de la Kremlin, mai precis sa faca "rocada" cu "protejatul" sau, actualul presedinte rus Dmitri Medvedev, pe seama careia s-au tot facut speculatii chiar inainte ca acesta sa cas­tige ale­gerile.

Pe de alta parte, Med­ve­dev facuse cu­noscut sap­tamana trecuta faptul ca nu se va "intrece cu Putin", daca el se va inscrie in cursa prezidentiala de la anul. In felul lui de a glumi pe tema chestiunilor politice, mai ales cand vrea sa ocoleasca intrebari sau raspunsuri directe, Putin si-a exprimat dezgustul fata de campaniile electorale in general, spunand ca o sa se "spele" si o sa-si "refaca igiena" dupa campania de la anul. "Dupa toate campaniile electorale pe care va trebui sa le parcurgem, va fi necesara o atentie serioasa pentru igiena", a declarat Putin, raspunzandu-i unui simpatizant care l-a intrebat ce va face dupa alegeri. "Ma voi duce sa ma spal. Si in sensul igie­nic al acestui termen, si in cel politic", a adau­gat premierul zambind cu subinteles in fata asistentei. Apoi a mai spus ca, "din ne­fericire, asa stau lu­crurile, este un proces inevitabil. Cum spunea Churchill, de­mocratia este cel mai rau sistem de gu­vernare, dar nu exista altul mai bun".

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Vladimir Putin