x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, prezent la comemorarea debarcării în Normandia, alături de Obama, Merkel și Hollande

Putin, prezent la comemorarea debarcării în Normandia, alături de Obama, Merkel și Hollande

de Dan Constantin    |    09 Mai 2014   •   00:43
Putin, prezent la comemorarea debarcării în Normandia, alături de Obama, Merkel și Hollande

Vladimir Putin va participa , în data de 6 iunie, la comemorarea debarcării aliaților în Normandia, operație militară din cel de Al Doilea Război Mondial,de la a cărei desfășurare se împlinesc 70 de ani.

Potrivit cotidianului Le Monde, ambasada Rusiei din Paris a confirmat prezența lui Putin, care răspunde astfel invitației avansate de președintele Hollande.
La manifestari vor mai participa alături de presedintele Franței, președintele SUA, cancelarul Germaniei, precum și numeroase alte oficialități politice și militare.

Hollande a declarat că Rusia a dat cele mai multe jertfe umane pentru victoria împotriva nazismului, și că prezența lui Putin la manifestările din Franța reprezintă un semn de respect pentru cele nouă milioane de ruși care au murit în cea de a doua conflagrație mondială.

Manifestările din Normadia nu prevăd, cel puțin până acum, o întâlnire tête-à-tête între Obama și Putin, analiștii de politică externă speculând că aceasta are toate șansele să se producă, mai ales că doar cu două zile înaintea ceremoniei de comemorare, în 4 și 5 iunie, la Bruxelles se va desfășura o reuniune G7, care a înlocuit reuniunea grupului la Soci, anulată în urma evenimentelor care au dus la anexarea Crimeei.

×