x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin se pregăteşte de campanie? Un clip "scăpat" de Partidul Rusia Unită aşa lasă de înţeles

Putin se pregăteşte de campanie? Un clip "scăpat" de Partidul Rusia Unită aşa lasă de înţeles

de Marina Constantinoiu    |    01 Aug 2011   •   18:03

Un clip video care arata ca un spot electoral, postat pe site-ul partidului Rusia Unita, a relansat speculatiile privind intrarea in campanie a premierului rus Vladimir Putin, care nu si-a dezvaluit pana in prezent intentiile cu privire la alegerile prezidentiale din 2012, relateaza AFP.

Clipul, de doua minute si 15 secunde, intitulat "Noi construim o noua Rusie", prezinta fragmente din vizitele si discursurile lui Putin, intercalate cu sloganuri precum "A actiona cu adevarat este forta noastra", "Impreuna, vom invinge" sau "Noi respingem populismul si promisiunile goale".Site-ul independent Gazeta.ru dezvaluie ca acest "clip cu Putin arata ca un spot electoral", desi fostul presedinte si actual premier refuza sa se pronunte in vederea unei participari la scrutinul din martie 2012, la fel ca si seful statului, Dmitri Medvedev. Partidul lui Putin, Rusia Unita, a incercat sa minimizeze importanta acetui clip, postat pe prima pagina a site-ului sau (http://edinros.ru/), dand asigurari ca este vorba despre "opera" unui sustinator al formatiunii. "Nu, nu este un clip electoral, partidul nu l-a comandat, este initiativa si opera unui membru al (partidului) Rusia Unita", a declarat, pentru Interfax, un oficial de rang inalt din cadrul miscarii, Aleksei Cesnakov. "El ne-a propus clipul sau video despre partid, noi l-am privit si am spus de ce nu", a adaugat el.

Vladimir Putin, care refuza sa ofere cel mai mic indiciu asupra unei eventuale candidaturi la presedintie, si-a criticat partidul, in aprilie, cand acesta a sugerat ca doreste intoarcerea premierului la Kremlin, in locul protejatului sau, Dmitri Medvedev. In decembrie 2011,in Rusia sunt prevazute alegeri legislative.

×