x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin şi Merkel, samba în Brazilia

Putin şi Merkel, samba în Brazilia

de Dan Constantin    |    10 Iul 2014   •   10:23
Putin şi Merkel, samba în Brazilia
Sursa foto: Facebook

Vladimir Putin se va afla iar alături de cancelarul Angela Merkel. Prilejul îl oferă finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia urmarită de cei doi puternici lideri. Merkel soseşte pe stadion pentru a încuraja echipa Germaniei în lupta pentru un nou titlu suprem.

Putin are şi el un rol în seara meciului - eveniment: preia ştafeta pentru organizarea următoarei Cupe Mondiale, găzduite de Rusia în 2018. În plus, de luni începe şi summit-ul BRICS care reuneşte liderii din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - ţări care formează acest grup economic cu pondere substanţială în economia lumii. Toţi aceştia vor urmări finala de duminică, prilej de discuţii într-un cadru mai relaxat.

Este interesantă această samba politica dansată de perechea Putin - Merkel în surdina refrenului american care cere noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Merkel tocmai şi-a încheiat turneul în China şi nu pare dispusă să porneasca o nouă ofensiva de sancţiuni pentru cauza Ucrainei, unde este angajată moral prin sprijinul direct pentru noile autorităţi. De asemenea, fotbalul din Brazilia oferă doamnei cancelar un prilej de a fi alături de grupul BRICS, care reprezintă a treia piaţă de export a Germaniei.

Pe stadionul Maracana vor fi doua meciuri - unul pe gazon şi altul în lojile înalţilor oaspeţi unde se joacă meciul politico - economic.

Germania va pleca din Brazilia cel puţin cu o victorie.

×