x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin și Orban, într-o alianță solidă

Putin și Orban, într-o alianță solidă

20 Sep 2018   •   12:30
Putin și Orban, într-o alianță solidă

Una dintre ramificaţiile terestre ale gazoductului „Turkish Stream” ar putea trece prin Ungaria, a indicat, marţi, preşedintele rus, Vladimir Putin, în conferinţă de presă comună cu premierul ungar, Viktor Orban, aflat într-o vizită la Moscova.

„Examinăm posibilitatea de conectare a partenerilor noştri ungari la noile rute de transport ale gazului rusesc spre Europa. Nu exclud ca o ramificaţie terestră a gazoductului «Turkish Stream» să poată traversa Ungaria”, a declarat Putin. Liderul de la Kremlin a amintit că Rusia acoperă 60% din necesarul de gaze naturale al Ungariei, în timp ce premierul Orban a insistat că ţara sa este foarte interesată ca gazoductul „Turkish Stream” să treacă pe teritoriul său. Cei doi lideri au discutat şi despre proiectul construirii de către compania rusă „Rosatom” a două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks, Orban afirmând că acesta este implementat conform calendarului, cu ajustările necesare. Conform unei iniţative comune cu premierul Orban, va fi înfiinţat un comitet interguvernamental de coordonare a cooperării bilaterale, prima şedinţă urmând să aibă loc înainte de sfârşitul anului, a mai precizat preşedintele rus, Vladimir Putin.          

 

Ungaria apreciază relaţiile cu Rusia, ambele ţări „având un interes în maximizarea realizărilor comune”, a declarat Viktor Orban, în conferinţa de presă comună.

 

Vladimir Putin și Viktor Orban s-au întâlnit de multe ori

×