x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin va efectua o vizită în Serbia la toamnă

Putin va efectua o vizită în Serbia la toamnă

29 Iun 2018   •   17:03
Putin va efectua o vizită în Serbia la toamnă

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua o vizită în Serbia la toamnă, a anunţat vineri ministrul de externe sârb Ivica Dacic, care a adăugat că Rusia este pregătită să se implice în dialogul dintre Belgrad şi Pristina în cazul în care formatul acestor discuţii va fi extins, informează agenţia Tanjug. 

"Preşedintele rus Vladimir Putin va veni în Serbia în toamnă. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, cu care am vorbit ieri (joi - n.r.) la Moscova, m-a informat că acesta este planul (Moscovei)", a declarat Dacic la programul de ştiri de la postul local RTS. 

Dacic a explicat că Lavrov i-a spus că Rusia este pregătită să participe la un format extins al dialogului de la Bruxelles în cazul în care va avea loc o extindere a acestuia. Este vorba despre procesul de normalizare a relaţiilor dintre Serbia şi Kosovo, mediat de înaltul reprezentat al UE în cadrul procesului numit ''Dialogul Belgrad-Pristina''. 

Potrivit sursei citate, şeful diplomaţiei sârbe l-a informat pe omologul său rus cu privire la ultimele evoluţii ale acestui dialog şi a menţionat că formatul va rămâne deocamdată neschimbat, dar că discuţiile se vor intensifica.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin serbia Ivica Dacic