x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, viaţă de "sclav pe galeră": palate, avioane, elicoptere, toaletă de 75,000 de dolari

Putin, viaţă de "sclav pe galeră": palate, avioane, elicoptere, toaletă de 75,000 de dolari

29 Aug 2012   •   18:41
Putin, viaţă de "sclav pe galeră": palate, avioane, elicoptere, toaletă de 75,000 de dolari

Conform propriilor destainuri, Vladimir Putin s-a pus in slujba poporului, munceste ca un sclav pe galera, varsand sange, sudoare si lacrimi pentru implinirea nazuintelor tuturor rusilor, fara niciun beneficiu personal.
O imagine folosita de aparatul de propaganda al presedintelui rus, care, conform unui raport publicat de opozantii acestuia - Boris Nemtov si Leonid Martiniuk, nu are nimic de a face cu realitatea.

"Putin a condus Rusia mai bine de 12 ani, in pierdere de popularitate, el se agata de putere, si este clar ca o face de teama sa-si piarda libertatea, proprietatile si influenta in cercul oamenilor de afaceri apropriati, ale caror acumulari au crescut considerabil sub obladuirea sa, a declarat unul dintre realizatorii raportului, fostul deputat Boris Nemtov.

Daca datele furnizate de raport sunt reale, Putin conduce Rusia intr-un lux comparabil cu cel al emirilor Golfului si al marilor oligarhi.
Ilustrat cu imagini, raportul Putin ar avea la dispozitie 20 de resedinte luxoase, in afara Kremlinului, printre care Palatul Constantin din golful Finlandia, a carii restaurare a costat 10 milioane de dolari, o cabana in Caucaz, un palat in stil gotic in apropiere de Moscova. De asemenea, Vladimir Putin are la dispozitie 15 elicoptere, patru iahturi si 43 de avioane.
Conform raportului, avionul prezidential - un Iliusin, cu care de obicei Putin efectuaza calatoriile in strainatate are mobilier cu incrustatii din aur, si culmea luxului, un vas de toaleta in valoare de 75.000 de dolari.

Semnatarii raportului au semnalat faptul ca nu au luat in calcul costul garderobei purtate de Putin, costume, pantofi sau cravate, toate de firma, in valoare de mai multe zeci de mii de dolari, considerate firimituri pe langa vile, avioane sau masini.

Potrivit declaratiei de avere, depusa la inceputul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, Vladimir Putin n-o duce chiar bine. El ar avea in conturi aproape 180.000 de dolari. Sotia sa, Ludmila, detine si ea 261.541 de dolari in patru conturi bancare.

"Intr-o tara in care mai mult de 20 de milioane de rusi traiescu cu grija zilei de maine, viata de lux a presedintelui este raspunsul cinic pe care il ofera problemelor societatii un conducator fara scrupule. Unul din cele mai serioase motive pentru care Putin doreste sa ramana la putere este incredibila bogatie si luxul in care isi traieste viata si la care nu vrea sa renunte", a conchis Leonid Martiniuk.

×