x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin vorbeşte, înaintea vizitei la Roma, despre contacte strânse cu Salvini şi prietenia cu Berlusconi

Putin vorbeşte, înaintea vizitei la Roma, despre contacte strânse cu Salvini şi prietenia cu Berlusconi

04 Iul 2019   •   12:47
Putin vorbeşte, înaintea vizitei la Roma, despre contacte strânse cu Salvini şi prietenia cu Berlusconi

Preşedintele rus Vladimir Putin, aşteptat joi într-o vizită de o zi la Roma şi Vatican, a evocat într-un interviu legăturile sale strânse cu vicepremierul italian Matteo Salvini, liderii Ligii (extremă dreapta), insistând cu acelaşi prilej asupra prieteniei sale cu fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, transmite AFP.

În interviu, apărut joi în cotidianul Corriere della Sera, Putin a vorbit despre 'un acord de cooperare' între partidul său, Rusia Unită, şi Liga, în contextul în care în presa italiană sunt vehiculate suspiciuni de finanţare de către Rusia a formaţiunii lui Salvini. 

'Salvini a avut o atitudine călduroasă faţă de ţara noastră, cunoaşte bine realitatea rusă. Ne-am întâlnit în 2014 la Milano', a amintit Putin. 

La acea vreme, Salvini nu era decât noul lider al unui mic partid în plină reconstrucţie după o serie de scandaluri. El era însă, ca şi acum, un susţinător fervent al ridicării sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea.

'De atunci, din câte ştiu, dl Salvini şi reprezentanţi ai partidului său menţin contacte cu colegii ruşi interesaţi de dezvoltarea cooperării cu parteneri lor italieni', a adăugat liderul de la Kremlin. 

În acelaşi interviu, el s-a referit cu afecţiune la magnatul Silvio Berlusconi, fost şef al guvernului italian.

'Suntem legaţi printr-o prietenie care durează de mai mulţi ani. Silvio este un om politic de statură mondială, un lider adevărat care apără cu putere interesele ţării sale în arena internaţională', a spus Putin.

'Nu putem să ne vedem des, dar când se iveşte ocazia, el nu îşi ia niciodată libertatea să discute despre politica internă. Şi nici eu', a adăugat Vladimir Putin.

Preşedintele rus a ţinut, de altfel, să facă loc unei întâlniri informale cu Berlusconi în programul foarte încărcat al vizitei sale la Roma. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin roma