x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin vrea să îi acorde un paşaport rus lui Gerard Depardieu

Putin vrea să îi acorde un paşaport rus lui Gerard Depardieu

20 Dec 2012   •   11:50
Putin vrea să îi acorde un paşaport rus lui Gerard Depardieu
Sursa foto: MIKHAIL METZEL / AFP

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că îi va acorda un paşaport rus actorului francez Gerard Depardieu, dacă acesta doreşte, informează AFP.  

"Dacă Gerard doreşte să aibă un permis de şedere sau un paşaport rus, este ca şi rezolvat, şi asta pozitiv', a declarat Vladimir Putin.

Actorul Gerard Depardieu a anunţat că va renunţa la paşaportul său francez din cauza criticilor care i-au fost adresate de premierul francez Jean-Marc Ayrault deoarece şi-a mutat domiciliul în Belgia.

"Nu cer să fiu aprobat, dar aş putea cel puţin să fiu respectat! Dintre cei care au plecat din Franţa niciunul nu a fost jignit cum am fost eu. Nu am omorât pe nimeni, cred că nu am făcut nimic rău, în 45 de ani am plătit impozite de 145 de milioane de euro şi am 80 de angajaţi cărora le-am oferit locuri de muncă. Nu sunt de compătimit dar nici de invidiat, însă refuz cuvântul 'lamentabil'. Vă predau paşaportul şi dreptul la securitatea socială de care nu m-am folosit niciodată. Noi nu mai avem aceeaşi patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna ", a spus actorul într-o scrisoare deschisă publicată de Journal du dimanche.

×