x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Qatarul vrea să pună pe picioare o industrie a sportului de 20 miliarde dolari

Qatarul vrea să pună pe picioare o industrie a sportului de 20 miliarde dolari

18 Feb 2019   •   12:47
Qatarul vrea să pună pe picioare o industrie a sportului de 20 miliarde dolari

Qatarul speră să pună bazele unei industrii a sportului în valoare de 20 miliarde dolari până în anul 2022, când va avea loc Cupa Mondială de fotbal în emirat, a declarat duminică directorul unui organism financiar susţinut de guvern, informează AFP. 

Yousuf Mohamed al-Jaida, directorul general al Qatar Financial Centre (QFC), a indicat că Doha caută să creeze noi planuri de competitivitate ca răspuns la tentativele de izolare economică şi diplomatică din partea anumitor ţări din Golf, care acuză Qatarul de susţinerea unor grupuri jihadiste. 

"Este o expansiune majoră a sportului în termeni de ţinte şi obiective", a afirmat Jaida în cursul lansării unui program aparţinând QFC şi intitulat "Strategie 
pentru 2022 şi după", destinat să atragă investiţii naţionale şi internaţionale în Qatar, profitând de dinamica insuflată de organizarea Cupei Mondiale. 

El apreciază că piaţa sportului ar valora 20 miliarde dolari în următorii trei ani în Qatar, dar nu a putut afirma care este valoarea actuală. 

Qatarul nu se va concentra doar pe organizarea de evenimente, ci şi pe servicii legate de educaţia sportivă, formare şi difuzare audiovizuală, a mai spus directorul Qatar Financial Centre. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Qatar sport cupa mondială