x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rachetele antitanc americane din mâinile rebelilor destabilizează Siria, avertizează Moscova

Rachetele antitanc americane din mâinile rebelilor destabilizează Siria, avertizează Moscova

de Agerpres    |    16 Apr 2014   •   20:40
Rachetele antitanc americane din mâinile rebelilor destabilizează Siria, avertizează Moscova

Rachetele antitanc americane aflate în mâinile rebelilor sirieni destabilizează serios situaţia din Siria, a avertizat miercuri Ministerul de Externe rus, ca reacţie la informaţiile apărute în presă potrivit cărora insurgenţii sirieni au primit pentru prima dată astfel de arme, informează AFP.

"Dacă administraţia americană a autorizat transferul acestor sisteme antitanc către grupările de opoziţie siriene, atunci acest lucru contravine declaraţiilor sale potrivit cărora ea sprijină o soluţionare politică a conflictului din Siria", a declarat Ministerul de Externe rus într-un comunicat.

Moscova consideră "îngrijorător faptul că aceste sisteme antitanc pot cădea în mâinile unor grupuri teroriste", a precizat ministerul, adăugând că acest lucru "destabilizează serios situaţia din Siria şi nu contribuie la o rezolvare politică şi diplomatică a conflictului".

Ministerul de Externe rus a reacţionat la informaţiile apărute în presă, potrivit cărora rebelii sirieni au primit pentru prima dată cel puţin 20 de rachete antitanc TOW de fabricaţie americană de la "o sursă occidentală".

×
Subiecte în articol: rachete antitanc siria rebeli sirieni