x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rada Supremă desfiinţează privilegiile parlamentarilor, dar menţine imunitatea

Rada Supremă desfiinţează privilegiile parlamentarilor, dar menţine imunitatea

28 Feb 2014   •   14:41
Rada Supremă desfiinţează privilegiile parlamentarilor, dar menţine imunitatea

Rada Supremă din Ucraina a aprobat vineri o lege care desfiinţează privilegiile deputaţilor, mai ales pe cele economice, dar menţine intactă imunitatea parlamentară.

Printre privilegiile eliminate se numără plăţile extraordinare, diurnele, asistenţa medicală într-o clinică guvernamentală, folosirea gratuită a transportului public.

Deputaţii nu vor mai primi 12 salarii suplimentare când se vor pensiona, nici cele două plăţi în plus pe care le primeau când plecau în vacanţă, iar parlamentarii care îşi vor încheia mandatul nu vor mai primi salariul de deputat încă un an după încheierea legislaturii, privilegiu care în unele cazuri se întindea pe doi ani sau chiar până la pensionare.

Noul ministru ucrainean al economiei, Pavel şeremet, s-a deplasat vineri cu metroul la minister, în prima sa zi de muncă după numirea în funcţie. "Am ajuns cu metroul la muncă. Lumea nu s-a oprit", a scris el pe Twitter.

Prim-ministrul guvernului ucrainean de tranziţie, Arseni Iaţeniuk, declarase joi că "privilegiile trebuie să fie tăiate". "Ne vom vedea obligaţi să tăiem cheltuielile de întreţinere privind aparatul de stat", spunea Arseni Iaţeniuc, potrivit căruia oficialii trebuie "să uite" de curse aeriene private şi maşini de serviciu.

×
Subiecte în articol: parlament ucraina privilegii imunitate