x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ramadanul pentru 2019 începe mâine, au anunțat liderii religioși din Arabia Saudită

Ramadanul pentru 2019 începe mâine, au anunțat liderii religioși din Arabia Saudită

05 Mai 2019   •   11:01
Ramadanul pentru 2019 începe mâine, au anunțat liderii religioși din Arabia Saudită

Ramadanul, luna postului musulman, va începe luni în Arabia Saudită, locul de naştere al islamului, a anunţat postul saudit de televiziune Al Arabiya, citat de DPA.
Luna plină nu a fost vizibilă sâmbătă seară şi, de aceea, duminică va fi ultima zi a lunii Shaaban din calendarul islamic, a anunţat acelaşi post TV, citând autorităţile religioase din Arabia Saudită.
Începutul şi sfârşitul lunilor din calendarul islamic sunt determinate de vederea Lunii pline.
Kuweit, o altă ţară din Golful Persic, a anunţat, de asemenea, că luni va fi prima zi de Ramadan, potrivit agenţiei naţionale de presă KUNA.
Un anunţ similar a fost făcut şi de reprezentanţii minorităţii sunnite din Irak.
Pe durata Ramadanului, credincioşii musulmani trebuie să se abţină să mănânce, să bea şi să fumeze de la răsăritul şi până la apusul Soarelui.
Musulmanii devotaţi marchează Ramadanul printr-o veneraţie intensă, efectuând rugăciuni speciale în timpul nopţii şi recitând din cartea sfântă a islamului - Coranul.
Postul este unul dintre cei cinci stâlpi ai credinţei islamice, alături de mărturisirea în credinţa monoteistă, rugăciunea (de cinci ori pe zi), dania rituală şi pelerinajul în locurile sfinte din Arabia Saudită.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ramadan 2019