x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rapoarte legate de apariţia OZN-urilor, făcute publice de Marea Britanie

Rapoarte legate de apariţia OZN-urilor, făcute publice de Marea Britanie

03 Mar 2011   •   13:22
Rapoarte legate de apariţia OZN-urilor, făcute publice de Marea Britanie
154560-.jpgMarea Britanie a făcut publice, astăzi, 35 de rapoarte referitoare la reperarea unor obiecte zburătoare neidentificate de către militari şi oameni obişnuiţi, pe baza unor documente ce datează începând cu anii 1950.

Documentele conţin în jur de 8500 de pagini care acoperă în special perioada de timp dintre anii 1997 şi 2005. Acestea includ fotografii, desene şi inscripţii cu OZN-uri, dar şi scrisori pe care Ministerul Apărării le-a trimis martorilor ca răspuns la relatările lor.

Într-una dintre relatări, un bărbat povesteşte că a fost "răpit" de extratereştri în octombrie 1998 după ce a văzut un obiect neidentificat care plana deasupra casei sale din Londra, observând o modificare a percepţiei timpului. Acesta a declarat Ministerului Apărării că era un vehicul mare, în formă de ţigară, cu proiectile pe fiecare parte. "Părea să aibă două lumini foarte puternice în faţă şi una albă care se rotea dedesubt...Vă puteţi imagina că am fost destul de tulburat".

Ministerul Apărării i-a scris bărbatului, informându-l că obiectul era probabil o aeronavă şi că percepţia sa legată de timp era probabil rezultatul faptului că ceasul fusese dat înapoi cu o oră în noaptea respectivă.

Un alt raport făcut public de Arhivele Naţionale arată cum un ofiţer al Aviaţiei Militare Regale (RAF) a fost asaltat cu apeluri telefonice într-o dimineaţă din 1967, după ce unii rezidenţi din estul Angliei au observat şase OZN-uri mici care se aflau în linie perfectă, de la insula Sheppey la canalul Bristol. Unul dintre OZN-uri a fost detonat, iar altul a fost transportat în localitatea Aldermaston şi au fost mobilizate trupe împotriva a ceea ce era considerată o reală "invazie extraterestră". S-a descoperit ulterior că studenţii la inginerie ai Colegiului Tehnic Farnborough construiseră îşi poziţionaseră aşa-zisele OZN-uri în încercarea de a strânge bani pentru o cauză de caritate, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Unul dintre rapoarte indică experienţele unui ofiţer RAF ieşit la pensie care a declarat că a văzut un OZN în timp ce se afla în vacanţă în Sri Lanka în aprilie 2004 şi a trimis Ministerului Apărării fotografii în sprijinul afirmaţiilor sale. Acesta a spus că a observat o aură parţială pe cer, apoi un tunet şi apariţia unui inel. Ministerul Apărării i-a sugerat să contacteze guvernul din Sri Lanka.

Ministerul britanic al Apărării a ţinut să precizeze că a investigat fiecare raport primit legat de observarea unui OZN pentru a stabili dacă în spaţiul aerian al Marii Britanii au avut loc activităţi ostile sau neautorizate.

×
Subiecte în articol: UFO ozn obiecte zburatoare neidentificate