x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raport FIFA: Meciuri de pregătire pentru Cupa Mondială 2010 au fost "irefutabil trucate"

Raport FIFA: Meciuri de pregătire pentru Cupa Mondială 2010 au fost "irefutabil trucate"

15 Dec 2012   •   19:11
Raport FIFA: Meciuri de pregătire pentru Cupa Mondială 2010 au fost "irefutabil trucate"

Meciurile de pregătire pentru Cupa Mondială din 2010, disputate de Africa de Sud, ţara ce a găzduit competiţia internaţională, au fost obiectul unor pariuri trucate, conform unui raport al FIFA, a anunţat, sâmbătă, Federaţia Sud-africană de Fotbal (SAFA), informează AFP. FIFA a demonstrat "într-un mod irefutabil" că meciurile amicale de pregătire ale Africii de Sud pentru Cupa Mondială din 2010 au fost trucate, se arată într-un comunicat al SAFA.
  
Instigatorul fraudei este Wilson Raj Perumal, om de afaceri din Singapore condamnat deja pentru fapte similare, în special în Finlanda, în 2011. Raj Perumal folosea o firmă care avea ca scop declarat participarea la dezvoltarea fotbalului, dar care în realitate contribuia la coruperea federaţiei sud-africane în scopul aranjării meciurilor amicale ale echipei naţionale.
  
"Perumal şi 4U au abordat SAFA înainte de Cupa Mondială şi i-au propus un ajutor pentru dezvoltarea arbitrajului. Oferta includea punerea la dispoziţie a arbitrilor acreditaţi de FIFA pentru meciurile de pregătire pentru CM-2010", a menţionat forul sud-african. În meciurile amicale dinaintea CM, naţionala Africii de Sud s-a impus cu scorul de 5-0 în faţa Guatemalei, cu 2-1 în faţa Columbiei şi cu 4-0 în faţa Thailandei, după care a remizat cu Bulgaria, scor 1-1.
  
Aceste jocuri au provocat suspiciuni în perioada respectivă, din cauza penaltiurilor controversate, în special partidele cu Guatemala şi Columbia. "Raportul FIFA a identificat mai mulţi oficiali ai SAFA în legătură cu firma 4U şi a cerut o anchetă aprofundată în legătură cu acest caz", a subliniat SAFA

×
Subiecte în articol: Cupa Mondială 2010 fifa meciuri trucate