x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rapperul 50 Cent a devenit milionar în Bitcoin

Rapperul 50 Cent a devenit milionar în Bitcoin

26 Ian 2018   •   18:49
Rapperul 50 Cent a devenit milionar în Bitcoin

Rapperul american 50 Cent a devenit din întâmplare milionar în Bitcoin, după ce a aflat că o investiţie mai veche a sa, realizată în această criptomonedă în 2014 şi de care uitase între timp, valorează în prezent între 7 milioane şi 8,5 milioane de dolari, informează telegraph.co.uk. 

Artistul şi omul de afaceri american, al cărui nume real este Curtis James Jackson III, a dezvăluit într-un interviu recent că a uitat de investiţia pe care a făcut-o în această monedă volatilă în urmă cu câţiva ani. 

Cântăreţul a permis fanilor să achiziţioneze albumul său "Animal Ambition" cu câteva centime de Bitcoin în 2014, în perioada în care preţul acestei monede era de aproximativ 662 de dolari americani. În urma acelui demers, artistul a încasat 700 de Bitcoin din vânzările generate de albumul menţionat. 

Suma în Bitcoin a rămas intactă în contul bancar al muzicianului în ultimii patru ani, potrivit presei americane, şi valorează în prezent câteva milioane de dolari. 

Valoarea monedei Bitcoin a explodat în decembrie anul trecut şi a ajuns la 19.000 de dolari, însă a scăzut la puţin peste 11.000 de dolari în primele săptămâni din 2018. 

În pofida acestei devalorizări recente, contul în Bitcoin deţinut de rapperul 50 Cent valorează în prezent între 7 milioane şi 8,5 milioane de dolari, afirmă tabloidul online american TMZ.com. 

50 Cent a confirmat această investiţie profitabilă odată cu revenirea sa pe reţelele de socializare. "Nu-i rău deloc pentru un puşti din South Side, sunt atât de mândru de mine. Voi rămâne însă cu picioarele pe pământ, uitasem complet că făcusem acel demers", a scris muzicianul pe Twitter. 

50 Cent a depus documentele prin care a solicitat plasarea sa sub protecţia legii falimentului în 2015, după ce un tribunal l-a somat să plătească despăgubiri de 5 milioane de dolari întrucât a publicat pe internet o înregistrare cu conţinut sexual ce aparţinea unei alte persoane. 

50 Cent şi-a trecut numele pe lista antreprenorilor care au mizat cu succes pe această monedă, precum Tyler şi Cameron Winklevoss, gemenii americani care au folosit o sumă de 11 milioane de dolari primită de la Facebook pentru a face investiţii în Bitcoin, devenind ulterior primii miliardari din lume în această criptomonedă. 

Unul dintre cei mai mari pierzători în Bitcoin este expertul galez în IT James Howells, care a renunţat din neatenţie la o monede Bitcoin ce valorează în prezent 100 de milioane de dolari.AGERPRES

×
Subiecte în articol: 50 cent bitcoin