x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rata șomajului în Germania a atins un nou minim istoric

Rata șomajului în Germania a atins un nou minim istoric

29 Iun 2018   •   14:52
Rata șomajului în Germania a atins un nou minim istoric

Numărul şomerilor din Germania a atins un nou minim istoric de 5% în luna iunie, cel mai redus nivel înregistrat după reunificarea Germaniei în 1990, arată datele publicate vineri de Oficiul federal pentru muncă, transmite DPA. Nu

Conform acestor date, în luna iunie comparativ cu luna mai, numărul şomerilor a scăzut cu 40.000, peste estimările analiştilor, până la 2,276 milioane. Rata ajustată a şomajului a scăzut de la 5% în februarie până la 5,1% în luna mai. Comparativ cu luna iunie 2017, numărul şomerilor a scăzut cu 197.000, sau o jumătate de punct procentual. 

De asemenea, Oficiul federal pentru muncă a precizat că în luna iunie erau peste 805.000 de locuri de muncă vacante, cu 74.000 mai multe decât în luna iunie a anului trecut. 

"Piaţa muncii continuă să se dezvolte favorabil", a informat preşedintele Oficiul federal pentru muncă, Detlef Scheele, adăugând că se aşteaptă ca rata şomajului să coboare sub pragul de 5% până la finele acestui an. 

Analiştii sunt de părere că va mai dura ceva timp până când o serie de evoluţii negative înregistrate recent, precum scăderea comenzilor şi încetinirea ritmului de creştere economică, îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii. Pe termen lung însă, economiştii se aşteaptă la o creştere a ratei şomajului în condiţiile în care incertitudinile cu privire la impactul Brexitului şi creşterea protecţionismului în schimburile comerciale globale vor afecta economia germană orientată spre export. AGERPRES

×
Subiecte în articol: somaj germania