x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ratko Mladici a suferit de cancer limfatic şi a fost operat la Belgrad în 2009.

Ratko Mladici a suferit de cancer limfatic şi a fost operat la Belgrad în 2009.

de Marina Constantinoiu    |    02 Iun 2011   •   11:27
Ratko Mladici a suferit de cancer limfatic şi a fost operat la Belgrad în 2009.

Generalul Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, a suferit de o forma grava de cancer la sistemul limfatic, fiind supus unui tratament cu chimioterapie si unei operatii la Belgrad, in 2009, afirma avocatul sau, Milos Saljici, citat de AFP.

"Dispun de registre medicale care arata ca a fost tratat pentru un limfom (cancer al sistemului limfatic) in 2009, la un spital din Belgrad", a declarat Slajici. Avocatul a precizat ca a furnizat copii ale registrelor medicale procurorului sarb pentru crime de razboi, refuzand sa precizeze la ce spital a fost tratat Mladici.

Potrivit ziarului Press, Ratko Mladici a suferit trei atacuri cerebrale si doua crize cardiace, fiind spitalizat patru luni la Belgrad pentru tratarea cancerului. Ziarul publica registrul in chestiune, purtand numele de Mladici, data nasterii acestuia si alte detalii, precum si diagnosticul de “limfom non-hodgkin'. Numele spitalului, si nici numele medicilor nu sunt lizibile in documentul prezentat. “Ratko Mladici a fost operat din cauza problemelor provocate de un ulcer stomacal, cauzate, probabil, de limfomul non-hodgkin. El a suportat o chimioterapie, fapt care explica, asa cum puteti vedea, de ce nu mai are par si faptul ca pielea sa este rosiatica', a precizat Sjajici.

Reprezentanti ai unor clinici in care sunt tratate astfel de boli au dezmintit ca Mladici ar fi fost tratat la Belgrad in 2009.

Intrebat in legatura cu circumstantele in care a obtinut aceste documente, Saljici a explicat ca s-a intalnit cu "o persoana", subliniind ca Mladici a fost tratat de medici sarbi si straini. Avocatul nu a precizat identitatea sursei sale.

×