x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reacția lui Putin la testul cu rachetă al SUA: Cum vom putea ști ce va fi amplasat în România și Polonia ?

Reacția lui Putin la testul cu rachetă al SUA: Cum vom putea ști ce va fi amplasat în România și Polonia ?

23 Aug 2019   •   17:16
Reacția lui Putin la testul cu rachetă al SUA: Cum vom putea ști ce va fi amplasat în România și Polonia ?

Preşedintele rus, Vladimir Putin a promis un ''răspuns simetric'' la testul cu rachetă cu rază medie de acțiune întreprins recent de SUA, primul după retragerea Washingtonului din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF).

''Ordon ministerelor ruse ale Apărării şi Afacerilor Externe să analizeze nivelul de ameninţare creat pentru ţara noastră de acţiunile Statelor Unite şi să ia măsuri exhaustive pentru a pregăti un răspuns simetric'', a declarat Putin într-o şedinţă a Consiliului de Securitate al Rusiei. El este de părere că testul nu a fost rezultatul unei improvizații, fiind planificat de mult timp, și că SUA intenționează să aducă rachete interzise în mai multe regiuni ale lumii. "Aceasta ridică acum întrebarea: cum vom putea noi ști ce va fi amplasat în România și în Polonia?".

Totuși, Putin a dat asigurări că Rusia va rămâne deschisă dialogului constructiv și de la egal la egal cu SUA pentru restabilirea încrederii și întăririi securității internaționale. 

Reacția șefului de la Kremlin vine după ce Pentagonul a anunțat că armata americană a lansat de pe insula San Nicolas, din largul statului California, o rachetă convenţională de croazieră cu rază medie de acţiune în ziua de 18 august. Testele cu acest tip de rachetă au fost interzise prin Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), din care SUA s-au retras pe 2 august, acuzând Rusia de încălcarea acordului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: putin pentagon racheta