x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reality-show la prezidenţiale

Reality-show la prezidenţiale

05 Mar 2012   •   21:00

Alegerile prezidentiale din Rusia s-au transformat in cel mai mare reality-show duminica, din cauza miilor de camere de supraveghere instalate in peste 94.000 de sectii de vot din tara, prima operatiune de acest gen, relateaza RIA Novosti. Sute de mii de privitori au stat lipiti de monitoarele calculatoarelor, urmarind acti­vitatea in diverse sectii de pe intregul teritoriu al Rusiei din momentul in care camerele au fost pornite pentru prima data in Extremul Orient, pe cand la Moscova era inca miezul noptii. Nu procedurile obisnuite de vot sunt cele care i-au atras pe oameni, asa cum demonstreaza si comentariile de pe retelele de so­cia­li­zare.

Doua scene surprinse de camere au facut valva printre privitori. La Kirov, in estul Rusiei centrale, o sectie de vot din caminul cultural local s-a transformat intr-o discoteca im­pro­vi­zata, camerele aratand tineri dansand pe rit­mu­­rile muzicii pop. Au existat si imagini re­pre­zentand cupluri sarutandu-se in cabinele de vot – insa autenticitatea acestora este dificil de stabilit –, dar ele au circulat oricum intens pe internet.

Pentru internauti distractia parea sa nu se mai termine. Oamenii au incercat sa isi surprinda prietenii si familia din alte orase in timp ce votau. Judecand dupa comentariile de pe retelele de socializare, aten­tia a fost indreptata catre zonele din sudul tarii, unde oamenii transforma de obicei ziua ale­ge­rilor intr-un festival. O sectie de vot care a atras atentia a fost cea din magazinul satului Krivo­sevka, din regiunea Penza, unde doua fe­mei stateau printre peste si banane asteptandu-i pe putinii alegatori care le treceau pragul. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe