x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rebelii au descoperit un aeroport secret în Tripoli. Vezi cum arată aeronava de lux a lui Gaddafi (VIDEO)

Rebelii au descoperit un aeroport secret în Tripoli. Vezi cum arată aeronava de lux a lui Gaddafi (VIDEO)

29 Aug 2011   •   07:07
Rebelii au descoperit un aeroport secret în Tripoli. Vezi cum arată aeronava de lux a lui Gaddafi (VIDEO)

Un aeroport secret si o aeronava de lux, folosite de Gaddafi si de apropiatii sai, sunt cele mai recente descoperiri ale rebelilor libieni. Aeronava de lux, un Airbus A340 pe care dictatorul l-a cumparat in 2003, cu 73 de milioane de lire sterline, este, de departe, cel mai important trofeu capturat de rebeli. Avionul are dotari de milioane de dolari. Are un dormitor, baie si o sala de sedinta, toate de ultima generatie, scrie The Telegraph.

Rebelii libieni au anuntat ca se indreapta cu pasi repezi spre Sirt, fieful clanului Gaddafi. Intre timp, peste zece mii de detinuti au fost eliberati din inchisorile regimului, de la preluarea controlului asupra Tripoli de catre rebeli.

Surse citate de agentiile de presa afirma ca, in aceast moment, au loc negocieri intre rebelii libieni si diversii lideri tribali din Sirt, in vederea capitularii orasului. In lipsa unui compromis rapid, rebelii au amenintat insa ca vor regla situatia pe calea armelor. Ei spera sa-l gaseasca acolo pe colonelul Muammar Gaddafi, originar din aceasta localitate aflata la circa 360 de kilometri est de Capitala.

In paralel cu atacurile militare, rebelii libieni reuniti in Consiliul National de Tranzitie isi amplifica si eforturile diplomatice pentru a obtine ajutoarele necesare reconstructiei Libiei. In ciuda victoriilor obtinute in ultimele zile, rebelii se confrunta cu o lipsa acuta de combustibil, electricitate si apa potabila. Aseara, insa, la Tripoli a ajuns un vapor maltez, plin cu medicamente si apa pentru tratarea ranitilor.

×
Subiecte în articol: gaddafi libia tripoli gaddafi tripoli