x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rebelii din Libia au respins propunerea de încetare a focului

Rebelii din Libia au respins propunerea de încetare a focului

12 Apr 2011   •   10:54
Rebelii din Libia au respins propunerea de încetare a focului

Propunerea de încetare a focului avansată de o delegaţie a Uniunii Africane a fost respinsă de rebelii din Libia. Conducerea insurgenţilor cere ca orice plan de pace să prevadă înlăturarea de la putere a lui Muammar Gaddafi şi a familiei sale.

Luni, conducătorul libian a acceptat doar teoretic armistiţiul, pentru că trupele sale au continuat să bombardeze oraşele controlate de rebeli.

Rebelii libieni au recucerit oraşul Ajdabiya, din estul ţării, datorită sprijinului aerian oferit de forţele NATO. Luptele continuă în jurul marelui port petrolier Brega, fără să fie clar deocamdată cine îl controlează.

În vest, forţele lui Gaddafi continuă să bombardeze Misrata, deşi televiziunea oficială afirmă că localnicii susţin regimul de la Tripoli.

Uniunea Europeană este dispusă să trimită o misiune umanitară în ajutorul celor 300.000 de locuitori din Misrata. Regimul lui Gaddafi avertizează, însă, că o asemenea misiune ar putea întâmpina "rezistenţa violentă a poporului". La rândul lor, insurgenţii resping încetarea focului cât timp Gaddafi şi familia sa nu cedează puterea.

×
Subiecte în articol: externe gaddafi libia