x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rebelii sirieni sunt ajutaţi de serviciile secrete britanice

Rebelii sirieni sunt ajutaţi de serviciile secrete britanice

de Mediafax    |    19 Aug 2012   •   08:35
Rebelii sirieni sunt ajutaţi de serviciile secrete britanice

Serviciile secrete britanice au ajutat rebelii sirieni sa lanseze mai multe atacuri reusite impotriva fortelor regimului, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Potrivit Sunday Times, aceasta este prima data cand este dezvaluit rolul ascuns al serviciilor secrete britanice in revolta impotriva regimului sirian, care a izbucnit in martie 2011.

Publicatia citeaza un oficial care afirma ca autoritatile britanice "sunt la curent si aproba 100 la suta" informatiile secrete care sunt transmise de la bazele lor militare cipriote, trecand prin Turcia catre trupele rebele ale Armatei Siriene Libere (ASL).

"Serviciile secrete britanice observa cu atentie, din Cipru, ceea ce se intampla. Este foarte util pentru ca gasesc multe lucruri", a declarat oficialul pentru cotidian. "Britanicii le ofera informatii turcilor si americanilor si noi le strangem pe langa turci", a precizat el.

Potrivit acestui oficial, informatiile cele mai pretioase pana in prezent se refera la miscarile de trupe loiale presedintelui Bashar al-Assad in directia centrului comercial Alep, controlat partial de rebeli.

Marea Britanie are doua baze militare suverane in Cipru, una la Dhekelia si alta la Akrotiri.

×