x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Recep Erdogan islamizează deliberat Europa”

„Recep Erdogan islamizează deliberat Europa”

de Şerban Mihăilă    |    08 Iun 2017   •   13:30
„Recep Erdogan islamizează deliberat Europa”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este acuzat că islamizează intenționat Europa, inundând bătrânul continent cu imigranți musulmani proveniți atât din Turcia, cât și din alte părți ale globului. Dictatorul de la Ankara este descris drept liderul mișcării transnaționale „Frăția Musulmană”, aflată în competiție cu șiiții din Iran și sunniții din Arabia Saudită pentru dobândirea dominației mondiale.

„Erdogan islamizează Europa în mod intenționat. Oamenii ignoră acest lucru. Se numește islamizare deliberată”, avertizează fostul ministru israelian al Apărării, Moshe Ya’alon, într-un interviu acordat publicației „The Times of Israel”. El afirmă că strategia liderului turc implică direcționarea și „împingerea” refugiaților și imigranților în Europa, prin tactici care includ subvenționarea călătoriilor spre destinații occidentale, prin Turcia. Ya’alon citează o oficialitate elenă, care i-a povestit cazul unui marocan intrat în mod misterios în posesia unui bilet de zbor pe ruta Maroc-Istanbul, contra sumei de numai 50 de dolari. După ce a ajuns în Turcia, marocanul a folosit o ambarcațiune de cauciuc pentru a ajunge în Grecia. „Acesta a fost un zbor subvenționat. Cine l-a subvenționat? Oamenii aceștia sunt împinși în Europa”, a acuzat Ya’alon. „Erdogan acționează ca un lider al «Frăției Musulmane» și dorește să islamizeze Europa. Când europenii i-au cerut să oprească fluxul de refugiați, ce le-a solicitat în schimb? A vrut ca turcii să călătorească în Europa fără vize. Și, în urmă cu trei săptămâni, ce le-a transmis el turcilor care trăiesc în Europa? Le-a spus să crească natalitatea! Asta este islamizarea Europei”, a adăugat fostul demnitar israelian. Ya’alon l-a citat pe Erdogan destul de exact. Potrivit site-ului Breitbart, în timpul campaniei pentru referendumul care i-a sporit în mod periculos puterile prezidențiale, Erdogan s-a adresat imigranților turci care trăiesc în Europa,  sfătuindu-i: „Duceți-vă să trăiți în vecinătăți mai bune. Conduceți cele mai bune mașini. Locuiți în cele mai bune case. Faceți nu trei, ci cinci copii, pentru că voi sunteți viitorul Europei. Acesta va fi cel mai bun răspuns pentru nedreptățile ce vi se fac”. Comentând îndemnurile liderului de la Ankara, publicația „The New York Times” remarca la vremea respectivă că Erdogan nu este singurul „lider autoritar al unei țări musulmane, care sugerează că rata natalității ar putea modifica demografia Occidentului”,  iar datele ultimelor recensăminte par să confirme această perspectivă.

Bani în moschei, pentru izolarea de Occident

Președintele Turciei recurgea la aceste îndemnuri, într-un moment în care îi acuza pe liderii Europei de „nazism”, deoarece nu le permiteau miniștrilor turci să organizeze adunări pro-Erdogan în orașe europene. Din aceast motiv, el nu poate fi descris drept un susținător al conceptului de asimilare. Dimpotrivă, susține Ya’alon, Turcia finanțează moschei și centre culturale islamice, cu scopul precis de a-i izola pe imigranții musulmani de cultura occidentală, astfel încât Erdogan să-și poată extindă ambițiile hegemonice în Europa. În ianuarie 2016, Moshe Ya’alon afirmase că organizația teroristă Stat Islamic „a beneficiat de banii Turciei, oferind petrol, pentru mult timp”. Ya’alon a acuzat Turcia că a permis jihadiștilor să călătorească nestingheriți pe rutele dintre Siria și Europa. Nu în ultimul rând, el a mai spus că Ankara găzduiește „intermediari ai terorismului extern” pentru organizația Hamas.

„Erdogan încearcă să pună bazele unui nou Imperiu Otoman (…) care să umple vidul de putere creat de politica externă a lui Obama” Moshe Ya’alon

×
Subiecte în articol: recep erdogan islamizare europa