x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestanţii care l-au insultat pe Erdogan vor face PUŞCĂRIE! Motivaţia este ULUITOARE

Manifestanţii care l-au insultat pe Erdogan vor face PUŞCĂRIE! Motivaţia este ULUITOARE

de Agerpres    |    12 Feb 2014   •   19:49
Manifestanţii care l-au insultat pe Erdogan vor face PUŞCĂRIE! Motivaţia este ULUITOARE
Sursa foto: Manifestanţii care l-au insultat pe Erdogan vor face PUŞCĂRIE! Motivaţia este ULUITOARE

Un tribunal turc a condamnat miercuri la pedepse cuprinse între un an şi doi ani de închisoare cu executare un grup de 17 persoane acuzate că l-au insultat pe premierul Recep Tayyip Erdogan în timpul unei manifestaţii, relatează AFP citând mass-media turcă.

În sentinţa emisă de tribunalul din localitatea Eskişehir, se menţionează că acuzaţii "'l-au insultat în mod deliberat pe şeful guvernului, fără să manifeste nici cel mai mic regret". În timpul unei manifestaţii împotriva politicii executivului în sectorul sănătăţii, acest grup de protestatari a lansat lozinci precum 'Erdogan, servitorul FMI, servitorul patronilor'.

Guvernul de la Ankara este tot mai criticat pentru acţiunile de îngrădire a libertăţii de exprimare, mai ales după protestele violente de anul trecut. Executivul condus de Erdogan, afectat de la sfârşitul anului trecut şi de un scandal de corupţie fără precedent, a adoptat recent şi o lege care întăreşte controlul asupra internetului, care a determinat noi acţiuni de protest.

×