x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reconstrucţia din zonele afectate de cutremurele din Italia s-ar putea face cu ajutorul puşcăriaşilor "cuminţi"

Reconstrucţia din zonele afectate de cutremurele din Italia s-ar putea face cu ajutorul puşcăriaşilor "cuminţi"

04 Iun 2012   •   15:24
Reconstrucţia din zonele afectate de cutremurele din Italia s-ar putea face cu ajutorul puşcăriaşilor "cuminţi"

Ministrul italian al Justitiei, Paola Severino a evocat posibilitatea de a utiliza detinuti care nu sunt periculosi la actiunile de ajutor si reconstructie din regiunea italiana care a fost afectata luna trecuta de doua puternice cutremure.

"Intr-o situatie ca aceea pe care o traversam si care cere interventii rapide, cred ca am putea vedea si o parte a populatiei carcerale devenind protagonista unei reconstructii exemplare", a declarat Severino, citata de AFP.

"Aceasta initiativa ar viza detinutii care nu sunt periculosi si care se afla deja in regim de semilibertate", a mai spus Severino, care anunta ca aceasta este doar o idee care trebuie discutata cu directorii si responsabilii inchisorilor.

"Mi-ar placea ca toate inchisorile din regiune, si poate si altele, sa poata fi implicate" in acest proiect, a mai declarat oficialul italian care crede ca "activitatea carcerala poate fi o resursa pentru detinut, un mijloc bun care sa-l insoteasca spre resocializare si reinsertia in societate".

Seismele produse pe 20, respectiv 29 mai s-au soldat cu 23 de morti si au cauzat pagube estimate la cateva miliarde de euro, in timp ce 14.000 de persoane si-au parasit locuintele.

×
Subiecte în articol: italia puşcărie cutremur reconstructie