x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Record de incendii în Portugalia, 226 de focare într-o singură zi

Record de incendii în Portugalia, 226 de focare într-o singură zi

13 Aug 2017   •   14:30
Record de incendii în Portugalia, 226 de focare într-o singură zi

Portugalia a înregistrat în total 226 de incendii sâmbătă, ceea ce presupune un nou record de incendii contabilizate într-o singură zi în decursul acestui an, au informat surse ale Protecţiei Civile citate de EFE. 

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Civile, Patrícia Gaspar, a informat că sâmbătă până la ora locală 21:00 au fost înregistrate în total 226 de focuri, dintre care 19 erau încă active, potrivit ziarului lusitan Publico. 

Pragul cel mai înalt a fost înregistrat după-amiază, când în decurs de doar trei ore au izbucnit 70 de incendii în centrul şi nordul ţării. Multiplicarea incendiilor mici în ţară este în prezent principala preocupare a autorităţilor. 

Pompierii au reuşit să controleze în cursul după-amiezii, după trei zile, incendiul de proporţii din Abrantes, considerat cel mai mare din această vară, după tragedia de la Pedrógao Grande de la jumătatea lunii iunie. 

Dintre focarele majore împotriva cărora sunt mobilizaţi peste 2.000 de pompieri, îngrijorează cel mai mult incendiile din districtul Coimbra, în centrul Portugaliei, unde peste 600 de efective luptă împotriva flăcărilor. 

Principalul obstacol în stingerea flăcilor este prognoza meteo din următoarele zile, care anunţă vânturi puternice şi temperaturi ridicate, astfel încât toate districtele din această regiune a ţării au fost plasate sub cod portocaliu de risc de incendiu.AGERPRES

×