x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Redresarea turismului european costă 375 de miliarde de euro. 10 milioane de locuri de muncă în pericol

Redresarea turismului european costă 375 de miliarde de euro. 10 milioane de locuri de muncă în pericol

27 Apr 2020   •   13:00
Redresarea turismului european costă 375 de miliarde de euro. 10 milioane de locuri de muncă în pericol

Sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 de miliarde de euro pentru a se redresa ca urmare a crizei provocate de pandemia de coronavirus, afirmă directorul Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, transmite Xinhua.

"Uniunea Europeană estimează că sunt necesari aproximativ 255 de miliarde de euro pentru a ajuta statele membre să redreseze industria şi aproximativ 120 de miliarde de euro pentru investiţii suplimentare, pentru a-i ajuta pe operatori şi antreprenori să-şi reia operaţiunile", a declarat Santander.

În prezent turismul este pe zero din cauza restricțiilor de circulație. 

"Totul este în mod egal afectat, deoarece întregul lanţ valoric din turism este interconectat. De la vasele de croazieră, la alţi operatori, şi în special companiile aeriene, toată lumea înregistrează pierderi masive, cu scăderi de la 45% pentru operatorii aerieni la 70% pentru hoteluri şi restaurante", a explicat oficialul.

Potrivit acestuia, sunt în pericul circa zece milioane de locuri de muncă dacă situația va continua în următoarele luni. Cele mai afectate țări vor fi Grecia, Portugalia, Spania şi Italia.

România este membră din anul 1998 în Comisia Europeană pentru Turism (ETC) - organism nonprofit care reuneşte organizaţiile naţionale de turism din Europa.

 

×
Subiecte în articol: turism