x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul din Crimeea a votat în unanimitate pentru intrarea în componenţa "Mamei Rusia"

Parlamentul din Crimeea a votat în unanimitate pentru intrarea în componenţa "Mamei Rusia"

06 Mar 2014   •   12:29
Parlamentul din Crimeea a votat în unanimitate pentru intrarea în componenţa "Mamei Rusia"

UPDATE 13:00 - Parlamentul Crimeii a votat joi, în unanimitate, pentru intrarea republicii în componenţa Federaţiei Ruse.

Potrivit RIA Novosti, legislativul local a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, reataşarea Crimeii la Rusia şi a decis organizarea unui referendum în acest sens la 16 martie.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, a anunţat că preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat joi în legătură cu decizia parlamentului din Crimeea ca republica autonomă să facă parte din componenţa Rusiei.

-------------------------------

Consiliul Suprem, parlamentul Crimeii, a decis ca referendumul cu privire la statutul acestei republici autonome din sudul Ucrainei să se desfăşoare în data de 16 martie, a declarat joi vicepremierul guvernului republicii, Rustam Temirgaliev.

"Referendumul a fost stabilit pentru 16 martie", a anunţat Temirgaliev, potrivit căruia alegătorii vor fi convocaţi să răspundă la două întrebări: "Sunteţi pentru includerea Crimeii în Federaţia Rusă ca subiect al federaţiei?" şi "Sunteţi pentru revenirea la Constituţia Crimeii din 1992?".

Conform RIA Novosti, în conformitate cu prevederile Constituţiei Crimeii din 1992, aceasta este parte a Ucrainei şi stabileşte cu Kievul relaţii în baza unor tratate şi acorduri.

×
Subiecte în articol: referendum crimeea