x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele din Swaziland anunţă că ţara sa şi-a schimbat numele în 'eSwatini'

Regele din Swaziland anunţă că ţara sa şi-a schimbat numele în 'eSwatini'

19 Apr 2018   •   20:42
Regele din Swaziland anunţă că ţara sa şi-a schimbat numele în 'eSwatini'

Regele din Swaziland, ultimul monarh absolut din Africa, a anunţat că ţara sa şi-a schimbat numele în 'eSwatini', decizie anunţată joi cu ocazia aniversării a 50 de ani de independenţă a acestui mic stat din sudul Africii, relatează AFP. 

'Aş vrea să anunţ că Swaziland va reveni la numele său original', a declarat regele Mswati al III-lea în Manzini (centru), al doilea oraş ca mărime al ţării. 

'Odată cu independenţa, toate ţările africane şi-au preluat vechiul nume, cel dinaintea colonizării', a spus el în faţa unui stadion plin de oameni. 

'Swaziland este singura ţară care şi-a păstrat numele din epoca colonială. Deci, de acum încolo, ţara se va numi în mod oficial Regatul eSwatini', a adăugat el. 

Fost protectorat britanic, această mică ţară muntoasă, aflată între Africa de Sud şi Mozambic, şi-a câştigat independenţa în 1968. 

În timpul epocii coloniale, ţările africane şi-au schimbat numele. Odată cu obţinerea independenţei, ele au fost însă redenumite. Congo a devenit Zaire înainte de a lua numele de Republica Democratică Congo, Rhodesia de Sud se numeşte Zimbabwe, Coasta de Aur a fost redenumită Ghana.AGERPRES

×