x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele drogurilor din Mexic, Joaquin Guzman, a fost capturat

Regele drogurilor din Mexic, Joaquin Guzman, a fost capturat

23 Feb 2014   •   12:21
Regele drogurilor din Mexic, Joaquin Guzman, a fost capturat
Sursa foto: Wikipedia

Cel mai căutat personaj din Mexic, regele drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman, a fost capturat sâmbătă, după o operaţiune care a durat mai multe luni şi la care a contribuit şi Departamentul Antidrog din SUA, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Guzman fost arestat într-un complex turistic din staţiunea Mazatlan, situată în nord-vestul Mexicului. El a condus cartelul Sinaloa din Mexic şi mai mult de un deceniu a reprezentat unul dintre cei mai puternici lideri ai organizaţiilor de criminalitate organizată din întreaga lume.

Procurorul general al SUA, Eric Holder, a salutat arestarea lui Guzman, apreciind că este vorba despre o ''realizare remarcabilă'' pentru Mexic şi despre ''o victorie atât a cetăţenilor mexicani, cât şi a celor americani''. Holder a adăugat că Joaquin Guzman a fost şeful unui ''imperiu criminal acuzat de crime şi distrugerea a milioane de vieţi în întreaga lume prin dependenţă de droguri, violenţă şi corupţie''.

SUA oferiseră o recompensă de 5 milioane de dolari în schimbul oricărei informaţii care să ducă la arestarea şefului cartelului drogurilor din Mexic.

Arestarea lui Guzman este cea mai importantă acţiune de acest fel din Mexic după preluarea mandatului de către actualul preşedinte al ţării, Enrique Pena Nieto, în decembrie 2012.

×
Subiecte în articol: droguri mexic regele drogurilor capturare