x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele nu mai paralizează traficul

Regele nu mai paralizează traficul

14 Ian 2020   •   18:50
Regele nu mai paralizează traficul

Regele Vajiralongkorn al Thailandei a dispus poliţiei schimbări în dispozitivul de securitate pentru a evita problemele de trafic provocate de deplasările familiei regale, după mai multe luni de critici primite din partea populaţiei pe reţelele sociale, a anunţat ieri guvernul, citat de agenţia EFE.

Ca urmare a ordinului regal, poliţia a conceput noi reglementări care au în vedere rezervarea pentru coloana regală doar a unor benzi din calea rutieră, în loc de întreruperea totală a circulaţiei pe respectivul drum, a explicat purtătoarea de cuvânt a executivului thailandez, Narumon Pinyosinwat, pe contul său de Facebook. Într-un clip video difuzat luni de guvern, în care sunt explicate noile dispoziţii, se arată că regele este conştient şi preocupat de faptul că deplasările zilnice ale thailandezilor pot fi afectate de coloanele rutiere ale familiei regale. Măsura a fost aprobată, notează EFE, după un val neobişnuit de critici pe reţelele sociale faţă de haosul provocat de deplasările membrilor familiei regale în traficul din Bangkok, unul din oraşele cu cea mai mare aglomeraţie rutieră din lume. Hashtag-ul #Coloanaregală, în thailandeză, a fost o temă importantă pe Twitter în luna octombrie, când numeroşi utilizatori s-au plâns că au rămas blocaţi mai multe ore în centrul capitalei, dar şi în decembrie, când un pod de ieşire din oraş a fost închis pentru a permite trecerea monarhului care plecase să-şi recepţioneze noul iaht.

 

Criticile faţă de familia regală au crescut în 2019, când mai multe zone din sudul Thailandei, au rămas închise publicului pentru vacanţa prinţesei Sirivannavari, fiica cea mică a regelui.

 

×