x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Salman laudă sistemul judiciar al Arabiei Saudite fără să menționeze cazul Khashoggi

Regele Salman laudă sistemul judiciar al Arabiei Saudite fără să menționeze cazul Khashoggi

19 Noi 2018   •   17:44
Regele Salman laudă sistemul judiciar al Arabiei Saudite fără să menționeze cazul Khashoggi

Regele Salman a lăudat luni aparatul judiciar al Arabiei Saudite fără să menţioneze direct asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, un caz care a afectat în mod semnificativ imaginea Riadului la nivel internaţional, relatează AFP. 

Săptămâna trecută, procurorul general al Arabiei Saudite a respins implicarea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman în uciderea lui Khashoggi pe 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul. Cu toate acestea, potrivit Washington Post, CIA a ajuns la concluzia că prinţul saudit se află în spatele uciderii jurnalistului Khashoggi. 

'Regatul se întemeiază pe principiile islamice ale dreptăţii şi egalităţii, şi suntem mândri de eforturile justiţiei şi ale ministerului public în îndeplinirea sarcinilor încredinţate lor', a spus regele Salman în discursul său anual rostit în faţa Majlis al-Shura, o adunare consultativă, fără a menţiona direct uciderea lui Jamal Kashoggi, un colaborator al cotidianului Washington Post. 

Preşedintele american Donald Trump s-a abţinut să-l acuze pe prinţul Mohammed în pofida concluziilor CIA. 

Arabia Saudită şi-a schimbat de mai multe ori versiunea în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu Jamal Khashoggi. 

Procurorul saudit a recunoscut joia trecută că jurnalistul a fost sedat şi dezmembrat la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Din cei 21 de suspecţi, el a acuzat 11 dintre ei care vor fi aduşi în faţa justiţiei şi a cerut pedeapsa capitală pentru cinci dintre ei.

AGERPRES

×