x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Spaniei va fi operat la genunchi.

Regele Spaniei va fi operat la genunchi.

de Marina Constantinoiu    |    31 Mai 2011   •   08:52

Juan Carlos, regele Spaniei, in varsta de 73 de ani, va fi operat "in prima jumatate a lunii iunie" la genunchiul drept, din cauza unor leziuni mai vechi provocate de activitatile sportive, a anuntat, luni, casa regala spaniola, citata de AFP.

Regele Spaniei va fi supus unei artroplastii (inlocuirea unei articulatii deteriorate cu una artificiala, n.r.), la o data care va fi precizata ulterior, se afirma in comunicatul emis de casa regala spaniola.

Nascut la 5 ianuarie 1938, la Roma, Juan Carlos a fost proclamat rege al Spaniei la 22 noiembrie 1975, la doua zile dupa moartea dictatorului Francisco Franco, care l-a desemnat inca din 1969 drept succesor. Regele Juan Carlos este considerat un pilon al democratiei spaniole si este o personalitate foarte populara in Spania, tara in care monarhia este sustinuta de majoritatea populatiei, cu exceptia mediilor separatiste basce si catalane, in cadrul stangii comuniste si al extremei drepte.

Juan Carlos, mare amator de sporturi nautice, vanatoare si trabucuri, nu a avut nici o problema serioasa de sanatate pana in mai 2010, cand a fost operat de o tumoare benigna la plamani. Atunci, regele spaniol a fost spitalizat, in perioada 8 - 11 mai, petrecandu-si apoi o convalescenta de zece zile intr-o clinica privata din Barcelona.

Inainte de operatia sa la genunchi, toate intalnirile prevazute in agenda sa de lucru vor fi mentinute, a precizat casa regala spaniola.

×
Subiecte în articol: Spania juan carlos operatie