x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a l-a primit, într-o audienţă privată, pe preşedintele Erdogan

Regina Elisabeta a II-a l-a primit, într-o audienţă privată, pe preşedintele Erdogan

15 Mai 2018   •   18:12
Regina Elisabeta a II-a l-a primit, într-o audienţă privată, pe preşedintele Erdogan

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a primit marţi, într-o audienţă privată, pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, aflat într-o vizită de trei zile în Regatul Unit în scopul strângerii relaţiilor comerciale între cele două ţări, transmit EFE şi Press Association. 

Şeful statului turc a fost primit de suverana britanică la reşedinţa acesteia de la la Palatul Buckingham, înaintea întâlnirii programate în cursul după-amiezii cu premierul Theresa May. 

Preşedintele turc se află de duminică în Marea Britanie, însoţit de o delegaţie compusă din opt miniştri cu obiectivul explorării de noi oportunităţi economice în contextul viitoarei ieşiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană. 

Vizita liderului turc a declanşat o polemică în Marea Britanie, unde criticii au acuzat-o pe şefa guvernului de comportament 'prea prietenesc' cu preşedintele autoritar, din considerente economice. 

Marţi dimineaţă a avut loc un protest în faţa reşedinţei din Downing Steet 10 a premierului Theresa May. 

Manifestanţi ai unor grupări kurde au criticat guvernul turc şi au afişat pancarte pe care scria 'Statul turc, stat fascist'. 

Protestului i s-au alăturat organizaţii precum Reporteri fără Frontiere, reţeaua internaţională a caricaturiştilor 'Cartoonists Rights Network International' şi 'Index on Censorship'. 

Un purtător de cuvânt al Theresei May a dat asigurări marţi dimineaţă că premierul va aborda problema drepturilor omului în timpul întrevederii cu Erdogan. 

În jur de 250 de jurnalişti şi de lucrători în media sunt încarceraţi în prezent în Turcia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: elisabeta a ii-a recep tayyip erdogan