x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Marii Britanii a fost externată după mai puţin de 24 de ore

Regina Marii Britanii a fost externată după mai puţin de 24 de ore

04 Mar 2013   •   18:24
Regina Marii Britanii a fost externată după mai puţin de 24 de ore
Sursa foto: dailymail.co.uk

Spitalizată duminică după-amiază din cauza unei gastroenterite, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 86 de ani, a părăsit spitalul londonez King Edward al VII-lea după mai puţin de 24 de ore.

Îmbrăcată în roşu, suverana britanică a părăsit spitalul pe propriile picioare, luni după-amiază, nu înainte de a-şi lua la revedere de la mai mulţi membri ai personalului medical, iar apoi s-a aşezat pe bancheta din spate a unui automobil care o aştepta în faţa spitalului.

Recunoscută pentru sănătatea sa solidă, Elizabeth a II-a s-a aflat la doar a doua spitalizare din ultimii 10 ani şi a ajuns la spital cu maşina personală, nu cu ambulanţa, conform anunţului făcut de Palatul Buckingham, care a dorit să limiteze îngrijorările legate de starea de sănătate a suveranei.

Bolnavii suferind de gastroenterită manifestă vărsături, diaree, şi au tendinţa, mai ales persoanele cu o vârstă înaintată, să se deshidrateze, ceea ce înseamnă că în astfel de situaţii, medicamentele sunt administrate intravenos.

Situaţia fortuită a determinat-o pe regină să amâne sau să anuleze toate angajamantele oficiale de săptămâna aceasta, adică o călătorie de două zile la Roma, la invitaţia preşedintelui italian Giorgio Napolitano, şi o vizită în Ţara Galilor, prilejuită de sărbătoarea naţională a acestei regiuni britanice.

×