x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Relațiile dintre Germania și SUA s-au răcit considerabil în ultimul an

Relațiile dintre Germania și SUA s-au răcit considerabil în ultimul an

27 Noi 2018   •   20:07
Relațiile dintre Germania și SUA s-au răcit considerabil în ultimul an

Relația dintre Germania și SUA, două țări în mod tradițional apropiate, s-a răcit în ultimul an, conform unui raport realizat de Fundația Koerber.

Raportul „The Berlin Pulse” arată că relațiile transatlantice s-au răcit în 2018. În decursul unui singur an, procentul celor care sunt de părere că Germania ar trebui să coopereze mai puțin cu SUA a crescut de la 34% la 47%. În același timp, 73% dintre cei intervievați consideră că relațiile transatlantice sunt „foarte proaste” sau „oarecum proaste”.

Directorul executiv pentru afaceri internaționale al Fundaţiei Koerber, Nora Mueller, consideră că germanii sunt tot mai înstrăinați de cel mai important partener din afara Europei.

De la alegerea sa, Donald Trump a criticat în mod repetat excedentele comerciale ridicate şi de lungă durată ale Germaniei în relaţiile cu restul lumii, şi a cerut Berlinului să-şi majoreze cheltuielile de apărare. În această privință, germanii sunt de acord cu Statele Unite, procentul crescând până la 43% în 2018, față de 32% anul trecut.

În paralel, sondajul a mai dezvăluit că majoritatea germanilor ar dori o distanţare de Marea Britanie după Brexit.

Numai 31% au spus că Marea Britanie ar trebui să rămână un partener privilegiat şi special al Uniunii Europene după ce se va retrage din blocul comunitar, comparativ cu procentul de 65% care nu vor un tratament diferit pentru această ţară faţă de alte state din afara UE.

×
Subiecte în articol: sua germania Transatlantic