x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Remaniere guvernamentală în Grecia pentru gestionarea pandemiei și a fondurilor europene

Remaniere guvernamentală în Grecia pentru gestionarea pandemiei și a fondurilor europene

04 Aug 2020   •   16:05
Remaniere guvernamentală în Grecia pentru gestionarea pandemiei și a fondurilor europene

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a remaniat guvernul pe care îl conduce, la puţin mai mult de un an după preluarea atribuţiilor de către actualul executiv, pentru a îmbunătăți gestionarea pandemiei de coronavirus şi a fondurilor europene, transmite AFP.

Remanierea a vizat 12 persoane din aparatul de guvernare. Prim-ministrul a numit alți viceminiştri la sănătate, securitate socială şi protecţia mediului şi a promovat doi responsabili la rang de miniştri adjuncţi. Au fost numiți un ministru adjunct şi un secretar de stat însărcinat cu supervizarea fondurilor europene şi a turismului.

Schimbările survin în vederea gestionării eficiente a fondurilor europene din cadrul planului UE de relansare post-COVID-19, în valoare totală de 750 de miliarde de euro, din care Grecia ar urma să primească 32 de miliarde de euro.

Banca Greciei estimează însă o recesiune economică de 5,8%, din cauza impactului pandemiei asupra turismului, veniturile obţinute de acest sector fiind vitale pentru economia greacă, întrucât reprezintă aproape 25% din PIB.
 

×