x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Remaniere guvernamentală pe Twitter. Premierul canadian a postat mutările politice pe contul său oficial

Remaniere guvernamentală pe Twitter. Premierul canadian a postat mutările politice pe contul său oficial

15 Iul 2013   •   19:21
Remaniere guvernamentală pe Twitter. Premierul canadian a postat mutările politice pe contul său oficial
Sursa foto: Intact Images

Premierul Stephen Harper a remaniat profund Guvernul canadian, anunţând componenţa noului Executiv pe contul său de Twitter!

Harper a început să detalieze componenţa noii echipe pe contul său pe Twitter cu o oră mai înainte de anunţul oficial, anunţând că intenţionează să-şi relanseze guvernul conservator, aflat la cel mai scăzut nivel în sondaje, după şapte ani de putere.

"Mă bucur să primesc astăzi opt noi figuri în consiliul de miniştri", a scris el pe contul său de Twitter. "Sunt mândru să numesc astăzi patru noi miniştri, solizi şi capabili", a adăugat Harper într-un alt mesaj.

Premierul canadian a confirmat menţinerea în postul de ministru de externe a lui John Baird şi a celui de finanţe, Jim Flaherty, care suferă de o boală rară de piele. În schimb, ministrul apărării, Peter MacKay, îşi pierde acest portofoliu în favoarea fostului ministru al justiţiei, Rob Nicholson. Un alt nume greu al precedentului cabinet, titularul de la imigraţie, Jason Kenney, a fost înlocuit în acest post cu Chris Alexander, fost ambasador în Afganistan.

Precedentul consiliu de miniştri număra 37 de titulari, ţinând cont de secretarii de stat. Nu se ştie încă numărul exact de membri ai noului guvern. Remanierea guvernului majoritar al lui Harper, care se află la putere din 2006, intervine cu ceva mai mult de doi ani până la viitoarele alegeri legislative, preconizate pentru octombrie 2015. Ea are loc în timp ce conservatorii au ajuns sub 30 % din intenţiile de vot în sondaje şi au fost depăşiţi de Partidul Liberal şi noul său şef Justin Trudeau, fiul fostului premier Pierre Elliott Trudeau.

Imaginea conservatorilor a avut de suferit în ultimele luni din cauza scandalului notelor de cheltuieli nejustificate în care sunt implicaţi doi senatori şi şeful de cabinet al lui Harper, care a trebuit în cele din urmă să demisioneze în contextul controversei.

×