x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Renate Weber: Decizia de a închide postul public de radioteleviziune din Grecia este arbitrară şi abuzivă

Renate Weber: Decizia de a închide postul public de radioteleviziune din Grecia este arbitrară şi abuzivă

de Agerpres    |    12 Iun 2013   •   14:30
Renate Weber: Decizia de a închide postul public de radioteleviziune din Grecia este arbitrară şi abuzivă

Eurodeputata PNL Renate Weber, raportor media în Parlamentul European (PE), condamnă cu fermitate decizia de a închide postul public de radioteleviziune din Grecia şi subliniază că raportul său privind standardele minime pentru libertatea mass-media în UE exprimă clar necesitatea de a sprijini posturile publice de radio şi televiziune.

“Condamn cu fermitate decizia de a închide postul public de televiziune din Grecia. Raportul pe care l-am redactat privind standardele minime pentru libertatea mass-media în UE, care a fost adoptat cu o foarte largă majoritate luna trecută, exprimă în mod clar necesitatea de a sprijini posturile publice de radio şi televiziune, acestea având un rol foarte important în societăţile noastre”, afirmă Renate Weber într-un comunicat dat publicităţii miercuri la Strasbourg.

Eurodeputata adaugă că, în opinia ei, decizia de a închide postul public de radioteleviziune “este arbitrară şi abuzivă, pentru că finanţarea acestuia vine direct de la populaţia Greciei şi nu de la bugetul de stat”.

“În schimb, autorităţile elene ar fi trebuit să vină cu soluţii pentru a reduce costurile, a îmbunătăţi transparenţa, calitatea programelor şi performanţa generală a postului public, în beneficiul telespectatorilor. Fac apel la autorităţi să redeschidă postul şi să găsească aceste soluţii, împreună cu toate părţile interesate”, declară Renate Weber, coordonatoarea grupului ALDE în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a PE (LIBE).


×