x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Replici dure intre Morris si Guest

Replici dure intre Morris si Guest

12 Feb 2004   •   00:00

Acuzatii la adresa lui Guest: Coruptie in contractul firmei Bechtel pentru autostrada Brasov-Bors, dar si in problema adoptiilor internationale. Pentru acestea Morris a cerut retragerea titlului de ambasador a lui Michael Guest

Apararea ambasadorului: "Dick Morris vorbeste in numele celor care sunt impotriva contractului Bechtel si a adoptiilor internationale. Daca el este consilierul Liei Roberts, atunci ma indoiesc de misiunea pe care o va avea dumnealui."

"Ma indoiesc de misiunea lui Morris" Ambasadorul american la Bucuresti a respins ieri acuzatiile pe care i le-a adus consilierul de campanie al Liei Roberts, compatriotul sau Dick Morris, care a anuntat ca va cere retragerea sa de la post. MARINA CONSTANTINOIU

"Niciodata nu l-am intalnit pe Morris, niciodata nu a sunat, nici pe mine, nici pe altcineva din ambasada, pentru a discuta problemele ridicate in conferinta de presa", a afirmat diplomatul american, citat de Rompres. Replica a venit la numai cateva zile dupa ce Morris declara, tot intr-o conferinta de presa, ca va cere administratiei americane retragerea titlului de ambasador al lui Michael Guest, pe motiv de coruptie.

AUTOSTRADA SI COPIII. Guest a fost acuzat de coruptie in legatura cu contractul cu firma americana Bechtel, pentru construirea autostrazii Brasov-Bors, dar si in problema adoptiilor internationale. "Noi am luat o decizie oficiala cu privire la aceste doua probleme si am respins toate acuzatiile potrivit carora eu sau ambasada am fi fost implicati intr-o problema de coruptie", a spus Guest.

ACUZATUL ACUZA. "Am informatii de la surse de incredere ca Dick Morris a spus ceea ce a spus dupa ce a vorbit cu o anumita persoana care este impotriva contractului Bechtel si a adoptiilor internationale. Nu pot decat sa-i spun domnului Morris ca, daca el este consilierul de campanie al Liei Roberts, atunci permiteti-mi sa ma indoiesc de misiunea pe care o va avea dumnealui", a mai spus Guest, comentand astfel, pentru prima oara, implicarea strategului american in campania electorala din Romania. El a mai declarat ca elementul-cheie in coruptia din domeniul adoptiilor internat ionale sunt comisioanele exagerate pe care le practica agentiile de profil. In opinia sa, nimeni nu ar trebui sa obtina vreun profit de pe urma copiilor.

Guest apara contractul cu Bechtel
Diplomatul american a afirmat ca persoanele care critica parafarea contractului cu firma Bechtel ar trebui s. studieze acest document mai in detaliu. Potrivit lui, parafarea contractului s-a facut dupa sase luni de negocieri. "Sase luni, Bechtel a dus tratative cu Guvernul roman, problema acoperita pe larg si de presa. In acest timp, eu nu stiu sa fi fost nici o companie europeana care sa se arate interesata fata de Guvernul Romaniei sa participe la vreo licitatie pentru obtinerea acestui contract. Si nu am avut deloc sentimentul ca Bechtel sau Guvernul ar fi vrut sa ascunda continutul discutiilor", a spus Guest.

×
Subiecte în articol: externe bechtel guest morris