x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova: Democraţii, liberalii şi deputaţii neafiliaţi au avut o primă întrevedere pentru formarea unei noi coaliţii

Republica Moldova: Democraţii, liberalii şi deputaţii neafiliaţi au avut o primă întrevedere pentru formarea unei noi coaliţii

30 Oct 2015   •   18:35
Republica Moldova: Democraţii, liberalii şi deputaţii neafiliaţi au avut o primă întrevedere pentru formarea unei noi coaliţii

Partidul Democrat (PDM), Partidul Liberal (PL) şi deputaţii neafiliaţi din parlamentul Republicii Moldova au avut, vineri după-amiază, prima întrevedere pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare, informează Radio Chişinău.

La reuniune nu a participat Partidul Liberal Democrat (PLDM), care a anunţat că va decide în zilele următoare dacă va participa sau nu la formarea unei noi alianţe.

Întrevederea a durat aproximativ o oră, iar la finalul ei politicienii au declarat că este nevoie de o nouă majoritate proeuropeană şi i-au invitat pe liberal-democraţi să se alăture discuţiilor.

Liderul PDM, Marian Lupu, a subliniat că o nouă majoritate parlamentară trebuie formată în cel mai scurt timp posibil.

La rândul său, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, care conduce grupul parlamentarilor neafiliaţi, a atenţionat că, în cazul în care nu va fi formată urgent o majoritate, Republica Moldova se va confrunta cu probleme şi mai grave.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a insistat că partidul său nu va participa la o coaliţie cu partidele de stânga şi nici nu va accepta un guvern minoritar.

Anterior, preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că nu şi-ar dori o nouă coaliţie alături de democraţi, dar decizia va fi luată zilele viitoare în cadrul unei reuniuni a formaţiunii sale.

Guvernul condus de Valeriu Streleţ a fost demis joi, în urma unei moţiuni de cenzură iniţiate de socialişti şi de comunişti şi susţinute de Partidul Democrat, una din formaţiunile aflate la putere, într-un moment în care tensiunile din alianţa proeuropeană fuseseră amplificate de arestarea fostului premier Vlad Filat. AGERPRES

×