x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova primeşte o nouă tranşă de ajutor financiar din partea UE, în valoare de aproape 25 milioane de euro

Republica Moldova primeşte o nouă tranşă de ajutor financiar din partea UE, în valoare de aproape 25 milioane de euro

31 Oct 2019   •   21:10
Republica Moldova primeşte o nouă tranşă de ajutor financiar din partea UE, în valoare de aproape 25 milioane de euro

Republica Moldova va beneficia de o nouă tranşă de asistenţă financiară în valoare de 24,85 milioane de euro din partea Uniunii Europene, ca urmare a deblocării acestor fonduri, miercuri, de către Comisia Europeană, pentru îmbunătăţirea serviciilor poliţieneşti, creşterea oportunităţilor economice în agricultură şi dezvoltare rurală în baza acestui sprijin din partea UE, informează, joi, un comunicat al guvernului de la Chişinău.

Acordate pentru a sprijini continuarea reformelor, fondurile europene sunt destinate în special îmbunătăţirii condiţiilor şi calităţii studiilor în centrele de instruire şi excelenţă pentru poliţişti, implementării unui sistem de formare profesională continuă pentru aceştia şi îmbunătăţirii condiţiilor din izolatoarele de detenţie preventivă.

Uniunea Europeană a reluat acordarea sprijinului bugetar şi asistenţei macrofinanciare în luna iulie 2019, după ce în urmă cu doi ani îl suspendase din cauza deteriorării statului de drept în Republica Moldova.

Reluarea asistenţei vine să sprijine procesul de reforme structurale, asumate de guvernul Republicii Moldova, fiind condiţionată de progresele realizate în transpunerea în practică a acestor reforme.

Din iulie şi până în prezent, Uniunea Europeană a oferit 73,54 de milioane de euro Republicii Moldova pentru continuarea şi sprijinirea reformelor, inclusiv 53,74 de milioane de euro ca suport bugetar şi 19,8 milioane de euro sub formă de asistenţă macrofinanciară. Până la sfârşitul anului curent, Chişinăul mai aşteaptă o asistenţă macrofinanciară în valoare de 40 de milioane de euro, conform aceluiaşi comunicat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: republica moldova ajutor ue