x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Impas în Congresul american: Democraţii iau Senatul, iar republicanii Camera Reprezentanţilor (VIDEO)

Impas în Congresul american: Democraţii iau Senatul, iar republicanii Camera Reprezentanţilor (VIDEO)

07 Noi 2012   •   09:24
Impas în Congresul american: Democraţii iau Senatul, iar republicanii Camera Reprezentanţilor (VIDEO)

Democraţii sunt pe cale să-şi păstreze majoritatea în Senat, în urma alegerilor de marţi, au anunţat posturile de televiziune Fox şi CNN. La rândul lor, republicanii sunt pe cale să-şi păstreze majoritatea în în Camera Reprezentanţilor. Această situaţie riscă să prelungească impasul politic actual, în contextul în care aleşii din Congres trebuie să ia decizii cruciale până la sfârşitul anului cu privire la datoria publică şi la buget.

Republicanii ar fi trebuit să câştige patru mandate pentru a obţine majoritatea în Senat, dar au pierdut cel puţin trei, în statele Massachusetts, Virginia şi Indiana.

În Massachusetts, unde lupta a fost foarte strânsă, democrata Elizabeth Warren l-a detronat pe republicanul Scott Brown, funcţia fiind ocupată anterior de democratul Ted Kennedy, decedat în 2009.

Alţi doi candidaţi republicani care au făcut afirmaţii controversate cu privire la viol au fost învinşi. Se estima că republicanii vor pierde în Maine şi Connecticut.

Watch the latest video at video.foxnews.com

×